ATLETIEK

OVER ATLETIEK

Atletiek is de oudste sport van de mensheid. Het bestaat uit vele onderdelen die je kunt beoefenen. 
De atletiekonderdelen die we bij TransFit beoefenen zijn:
* kogelstoten – discuswerpen – speerwerpen – balwerpen
* verspringen – hoogspringen
* sprinttraining 100m – 200m – estafette
* looptraining 400m – 800m – 1500m

Om deze onderdelen goed te beheersen en je te ontwikkelen, krijg je tijdens de training aanwijzingen en oefenstof van de trainers van TransFit.

Je kiest welke onderdelen je gaat beoefenen. Wij kunnen je helpen om een goede keuze te maken en natuurlijk zullen we je ook uitdagen!

WAAR EN WANNEER ?

Trainingen worden gehouden bij Gooise Atletiek Club (GAC) Arena 103, 1213 NZ Hilversum.

Wij trainen ongeveer eens per maand op zondag van 10.30 tot 12.30, in overleg met GAC, op de baan van deze atletiekvereniging.

VOOR WIE?

 Atletiek is er voor getransplanteerden die al sporten of graag willen gaan sporten. Wel wordt er verwacht dat hij/zij:

– redelijk kan bewegen
– in rustig tempo kan hardlopen of stevig wandelen

Daarnaast wordt aangeraden:
– te proberen je basis te verbeteren
– je aan te sluiten bij een lokale atletiekclub
– zelf minimaal 2x per week actief te bewegen (fietsen, hardlopen, sportschool, ..)

Onze trainingsgroep bestaat uit sporters van verschillende leeftijden, niveaus en specialisaties. Plezier in trainen staat voorop.

Je kan altijd een keer aansluiten, meld je aan via de link!

ONS ADVIES…

Neem contact op via de link hieronder om een keer mee te doen, een paar sportschoenen en sportkleding, meer is niet nodig.

Wij nodigen je uit om mee te doen, samen kun je meer!  

WAT DOEN WE?

Reguliere training:
1. Warming-up: inlopen, loopscholing, oefeningen
2. Technische nummers en loopnummers
3. Cooling-down: uitlopen en rekken

De groep splitst zich na de warming-up op in kleine groepjes die een atletiek-onderdeel gaan doen.
De trainers geven aanwijzingen bij het onderdeel en helpen je op weg om het onderdeel te beheersen en te verbeteren. Als afsluiting doen de atleten een cooling down en we ronden samen de training af.

Tijdens de wintertrainingen verschuift het accent van de technische onderdelen naar kracht- en duurtraining; daarbij wordt rekening gehouden met ieders mogelijkheden. Bij onweer en gladheid kunnen trainingen worden afgelast.

HET LAATSTE NIEUWS VAN ATLETIEK

Een brief schrijven na Transplantatie

Een brief schrijven aan de nabestaanden van jouw donor. Wanneer en en hoe doe je dat? Het is een vraag die een van onze leden, Aris Jan van Ek, al jaren bezig hield. Hij deed er samen met nabestaande Evera Voskuil onderzoek naar onder...

WTG nieuws

WTG 2023 Perth (AUS) (april) De Early Bird voorinschrijving (iets goedkoper) begint op al op 15 april tot 15 oktober 2022. Je rijgt in de derde week van april een infobulletin over de WTG 2023. Als je vragen heb over kosten, deelname of...

ETDSC nieuws

ETDSC 2022 Oxford (UK) (augustus) De Europese Spelen van 21 tot 27 augustus in Oxford gaan door, met een voorbehoud m.b.t. COVID ontwikkelingen. Uit een deelname enquête blijkt dat we met een grote ploeg van tussen de 30 tot 50 deelnemers...

Programma ETDG bekend

OXFORD 22-28 augustus 2022 Het sport- en activiteiten programma van de European Transplant and Dialysis Games (ETDG) 2022 is bekend gemaakt. Je kunt als TransFit-lid binnenkort een nieuwsbrief van de teammanager verwachten met meer...

Nieren tot spieren actie voor Triathlon

Binnenkort is Tim 10 jaar getransplanteerd! Om dat te vieren gaat hij op 4 december 10 uur fietsen voor de TransFit Triatlon. Het geld dat hiermee opgehaald wordt, wordt gebruikt om het triathlon team binnen TransFit een goede start te...

OVER DE COÖRDINATOR

NaamAd Verweij.
Na mijn transplantatie wilde ik weer gaan sporten en heb ik voor atletiek gekozen.  Ik train twee keer per week bij AV Trias in Heiloo en daarnaast ook met veel plezier tijdens onze maandelijkse training in Hilversum. Met de functie als coördinator atletiek wil ik proberen mijn steentje bij te dragen om te zorgen dat we zo optimaal mogelijk kunnen trainen. Dit voor éénieder op zijn of haar eigen niveau met de uitdaging te verbeteren, binnen zijn of haar mogelijkheden in combinatie met plezier en inzet.

Neem contact op met Ad over Atletiek

2 + 4 =

STEUN JIJ ONZE ATLETEN ?

Kies bij project “Atletiek”

Bedrag

"NOOIT GEDACHT ZOIETS NOG TE KUNNEN MEEMAKEN"

ONZE BROCHURE

CONTACT
Stichting Sport en Transplantatie

Contact of post sturen

KvK: 41194401
RSIN: 80207357

NOCNSF en Transfit
NOCNSF en Transfit
Geverifieerd door MonsterInsights