WIELRENNEN

OVER WIELRENNEN

Wielrennen bij TransFit betekent meedoen en een prestatie leveren die bij je past. Zowel bij toertochten als bij wedstrijden.

Voor onze toertochten werken we samen met Stichting Give & Live, een stichting die is verbonden aan het UMCG. Stichting Give &Live organiseert elk jaar vele toertochten. Zij doen dit als voorbereiding van hun tweejaarlijkse Transplantoux evenement, een beklimming van de Mont Ventoux en wij doen geregeld mee met de toertochten in Nederland. Je vindt informatie over deze toertochten en meer in onze agenda.

Maar… áls je op een goed niveau kunt fietsen, kun je via ons óók meedoen aan de World Transplant Games, of de European Transplant and Dialysis Sports Championship (ETDSC). Daar worden wedstrijden gereden in leeftijdsklassen en hebben we al heel wat medailles gewonnen.

WAAR EN WANNEER ?

Onze thuisbasis is de wielerbaan in Nieuwegein.  De trainingen starten meestal om 10 uur en duren met een lunch tot ongeveer 15 uur.

De toertochten en andere activiteiten vinden op verschillende plaatsen in Nederland plaats,  De starttijden verschillen afhankelijk van de plaats en duur / lengte van de geplande tocht.

VOOR WIE?

Heb je een racefiets waar je geregeld een rondje op rijdt? Kan je er een beetje mee uit de voeten en vind je tempo maken leuk?
Wil je uitgedaagd worden, een maatje of gewoon medestanders die weten wat het betekent om als getransplanteerde te sporten? Dan is onze wielergroep iets voor jou dus.. meld je aan via de link.

ONS ADVIES…

Heb je een racefiets waar je geregeld een rondje op rijdt, maar mis je de aansluiting bij een groep? Wil je uitgedaagd worden en ontdekken wat er allemaal wél kan  bij het sporten na je transplantatie?
Doe dan eens mee met een toertocht, praat met een aantal van onze deelnemers en kijk of dit wat voor je is. 

Selectie voor de WTG en de Europese kampioenschappen vereisen dat je redelijk tot goed met de racefiets uit de voeten moet kunnen maar hiervoor gaan we trainen als de datum van de WTG of ETG naderbij komt.

WAT DOEN WE?

Naast het samen fietsen op de racefiets zijn er meerdere keren in het seizoen mountainbike-activiteiten en zijn er activiteiten als bv een trainingsdag op de wielerbaan in Alkmaar. 

Doe je liever aan toertochten? Ook die organiseren we geregeld. Voor toertochten geldt vooral het plezier hebben in samen wielrennen.

HET LAATSTE NIEUWS VAN WIELRENNEN

Een brief schrijven na Transplantatie

Een brief schrijven aan de nabestaanden van jouw donor. Wanneer en en hoe doe je dat? Het is een vraag die een van onze leden, Aris Jan van Ek, al jaren bezig hield. Hij deed er samen met nabestaande Evera Voskuil onderzoek naar onder...

WTG nieuws

WTG 2023 Perth (AUS) (april) De Early Bird voorinschrijving (iets goedkoper) begint op al op 15 april tot 15 oktober 2022. Je rijgt in de derde week van april een infobulletin over de WTG 2023. Als je vragen heb over kosten, deelname of...

ETDSC nieuws

ETDSC 2022 Oxford (UK) (augustus) De Europese Spelen van 21 tot 27 augustus in Oxford gaan door, met een voorbehoud m.b.t. COVID ontwikkelingen. Uit een deelname enquête blijkt dat we met een grote ploeg van tussen de 30 tot 50 deelnemers...

Programma ETDG bekend

OXFORD 22-28 augustus 2022 Het sport- en activiteiten programma van de European Transplant and Dialysis Games (ETDG) 2022 is bekend gemaakt. Je kunt als TransFit-lid binnenkort een nieuwsbrief van de teammanager verwachten met meer...

Samen fietsen met Give and Live

OVER DE COÖRDINATOR(EN)

Naam: Olf Slagter

“Ik ben Olf, 59 jaar. In juli 2011 heb ik een levertransplantatie ondergaan. Vanaf 2018 ben ik gevraagd om met een groep getransplanteerden de Mont Ventoux te beklimmen in 2019. Dit heb ik met beide handen aangenomen. Sindsdien ben ik besmet met het wielrenvirus. Ga, als de gezondheid het toelaat, 2 à 3 maal per week een rondje fietsen. Ook zet ik mij graag in voor het organiseren van diverse activiteiten.

Naam: Kees Jan Grin

“Tekst volgt”

Neem contact op met Olf of Kees Jan over Wielrennen

2 + 13 =

STEUN JIJ ONZE WIELRENNERS ?

Kies bij project “Wielrennen”

Bedrag

"IK WIL MIJN GRENZEN WEER ONTDEKKEN"

ONZE BROCHURE

 

CONTACT
Stichting Sport en Transplantatie

Contact of post sturen

KvK: 41194401
RSIN: 80207357

NOCNSF en Transfit
NOCNSF en Transfit
Geverifieerd door MonsterInsights