JONG EN GETRANSPLANTEERD

Sporten of bewegen na je transplantatie?

Je hebt een transplantatie ondergaan en nu wil je het liefst weer sporten of bewegen. Lekker actief bezig zijn met anderen en even je zinnen verzetten. Maar… jij of je ouders vinden het spannend.

  • Wat als je anders wordt behandeld dan de rest?
  • Wat als je het niveau niet aankan?
  • Wat als je donororgaan beschadigt?

Misvatting over sport na transplantatie

Kinderen die een orgaantransplantatie kregen, hebben daarvoor meestal minder kunnen sporten en bewegen dan hun ‘gezonde’ leeftijdsgenoten. Dat was het gevolg van de onderliggende ziekte. Na de transplantatie is er, mits je de tijd neemt voor een goede revalidatie, weer heel veel mogelijk.

Maar na een transplantatie beginnen kinderen vaak met een achterstand die ‘gewoon’ sporten en bewegen lastig maakt. Maar ook andere factoren kunnen een rol spelen, zoals vrees om niet goed mee te kunnen met andere kinderen of schaamte voor hun lichaam.

Jouw kind wil sporten of bewegen na transplantatie!

Je kind heeft een transplantatie ondergaan en nu wil het gaan sporten. Voor jou als ouder is dat spannend om meerdere redenen. Misschien herken je de volgende gedachten:

  • Is sporten wel gezond voor iemand die met een donororgaan of nieuwe stamcellen?
  • Wat als het donororgaan beschadigd raakt? Wat kan en mag wel, maar ook niet?
  • Heeft mijn kind wel voldoende energie?
  • Hoe moet het als mijn kind niet mee kan met de rest?
  • Kan mijn kind dit wel alleen?

De New Wings Foundation kan jou helpen

Begin 2024 heeft stichting Sport en Transplantatie een overeenkomst met de New Wings Foundation gesloten om sporten en bewegen voor de getransplanteerde jeugd beter te organiseren en ondersteunen. New Wings richt zich speciaal op de groep van 0 tot 18 jaar en hun ouders en is beter is staat om voor jou ondersteuning te organiseren.

Wij adviseren je daarom om contact op te nemen. (klik op de link in dit bericht of op het logo hieronder).

Wij hebben afgesproken de om de begeleiding, en de ondersteuning, van jong getransplanteerden en hun ouders vooral door New Wings te laten organiseren. Wat wij doen in het TransFit programma is door de overeenkomst ook beschikbaar voor de kinderen of, zoals New Wings dat zo mooi noemt, ‘de helden’ van New Wings.

Als je bij New Wings 18 jaar wordt hebben we een overgangsperiode afgesproken zodat je ook dan nog via deze mooie organisatie gesteund kunt worden. Via New Wings kun je zelfs mee met het Nederlands Team dat deelneemt aan de Wereld Transplantatie Spelen. Dat doen we in 2025 voor het eerst, we gaan dan naar Dresden in Duitsland.

Sporten op je eigen niveau

Weet jij al welke sport bij jou past? Is het atletiek, zwemmen of wielrennen? Of droom je van een voetbalcarrière?

Bij TransFit kies jij voor de sport die het beste bij je past. Als je sport bij TransFit, hoef je niemand ooit wat uit te leggen. Voel je je een dag minder fit? Dat is oké. Plezier en begrip staan altijd boven prestaties.

Bovendien bepaal jij zelf je doelen. Wil je sporten voor je plezier? Of werk je toe naar dat ene doel? Jij geeft je wensen aan en TransFit ondersteunt je. Of je nu alleen lekker wilt bewegen of de beste van de wereld wilt worden.

“Het is mijn lust en mijn leven”

Lees het verhaal van SIEB

TransFit: één grote familie

Ja, mag natuurlijk ook lid worden van onze stichting, dat kan ook als je een held van New Wings bent. Jouw ouders steunen dan ook ons programma.

Als je sport bij TransFit genieten ook jouw broers en zussen mee. Ze mogen niet alleen komen kijken bij je training maar ook meedoen!

De sporters van TransFit vormen samen één grote familie. Wil jij lid worden van de TransFit-familie? Neem dan contact op of kom eens langs.

Wij kijken naar je uit!

"IK KAN EN WIL WEER PRESTEREN"

ONZE BROCHURE

 

CONTACT
Stichting Sport en Transplantatie

Contact of post sturen

KvK: 41194401
RSIN: 80207357

NOCNSF en Transfit
NOCNSF en Transfit
Geverifieerd door MonsterInsights