BADMINTON

OVER BADMINTON

Badminton is een olympische sport die je speelt met een racket en een shuttle in een zaal. Op diverse niveaus is het spel bij TransFit mogelijk.

In ons TransFitteam wordt badminton gespeeld in de vijf disciplines. In ieder onderdeel win je een wedstrijd door twee games tot 21 punten te winnen, maar wel met twee punten verschil. Badminton bestaat uit veel verschillende aspecten die tijdens de trainingen aan bod komen.

Badminton bij TransFit is bijna hetzelfde als bij elke andere badminton vereniging. Het grote verschil is dat je traint en wedstrijden speelt met en tegen orgaan- en stamcelgetransplanteerden.

Je speelt op je eigen niveau met als doel jezelf te verbeteren, te herstellen en een betere conditie te krijgen. Gedurende de training kun je het zo inspannend maken als jij persoonlijk wil of kan. Elke inspanning die je levert heeft een positief effect op je algehele welzijn.

WAAR EN WANNEER ?

Health center Hoenderdaal
Hoendersteeg 7
3972 NA Driebergen-Rijsenburg

Ongeveer eens per maand op zaterdag of zondag van 10:00-12:00 training. Naderhand drinken we gezamenlijk wat.

VOOR WIE?

Voor jou als je op zoek bent naar een uitdagende en leuke sport om het sporten weer op te pakken of verder te groeien in het sporten na je transplantatie.

Je hoeft geen topsporter te zijn om plezier te beleven aan badminton. Het spel is op elk niveau mogelijk.
Wil jij behendiger worden met de shuttle? Of ben jij zo fanatiek dat je graag iedere wedstrijd wint? Of is het voor jou dè manier om aan voldoende lichaamsbeweging te komen of juist een gezelschapsmoment met lotgenoten?

Badminton is een sport met weinig kans op blessures. Kom gezellig een keer mee trainen!

ONS ADVIES…

Stuur ons een mail en kom een keer meetrainen!
Naast bij TransFit trainen is ons advies om je in jouw woonomgeving aan te sluiten bij een badmintonvereniging om je vaardigheden bij te houden en verder te ontwikkelen.

Een badmintonracket dien je zelf aan te schaffen. Ben jij een beginner? Dan is een racket van een paar tientjes al voldoende. Voor shuttles wordt gezorgd!

WAT DOEN WE?

 Binnen het badmintonteam wordt op meerdere niveaus getraind.
Er zijn recreanten die hun vaardigheden bijschaven en op z’n tijd onderling een wedstrijd willen spelen en er zijn wedstrijdspelers. Zij trainen bij TransFit om deel te kunnen nemen aan de Europese en Wereldkampioenschappen voor orgaan- en stamcelgetransplanteerden.

Elke training is met doelgerichte oefeningen om de verschillende vaardigheden als snelheid, slag- en voetenwerk, tactiek, techniek en de conditie te verbeteren. Hierin is er ruimte om aan te geven waarmee jij aan de slag wil gaan om jezelf te verbeteren.

De groep staat open voor input en opbouwende feedback om samen meer uit elke training te kunnen halen.

Verbondenheid en wederzijds respect is wat onze groep enthousiaste badmintonners zo uniek maakt. Een ieder kent de impact van een transplantatie en voelt tijdens trainingen en wedstrijden begrip op momenten dat het wél of even iets minder gaat. Er is oog voor elkaar.

HET LAATSTE NIEUWS VAN BADMINTON

Een brief schrijven na Transplantatie

Een brief schrijven aan de nabestaanden van jouw donor. Wanneer en en hoe doe je dat? Het is een vraag die een van onze leden, Aris Jan van Ek, al jaren bezig hield. Hij deed er samen met nabestaande Evera Voskuil onderzoek naar onder...

WTG nieuws

WTG 2023 Perth (AUS) (april) De Early Bird voorinschrijving (iets goedkoper) begint op al op 15 april tot 15 oktober 2022. Je rijgt in de derde week van april een infobulletin over de WTG 2023. Als je vragen heb over kosten, deelname of...

ETDSC nieuws

ETDSC 2022 Oxford (UK) (augustus) De Europese Spelen van 21 tot 27 augustus in Oxford gaan door, met een voorbehoud m.b.t. COVID ontwikkelingen. Uit een deelname enquête blijkt dat we met een grote ploeg van tussen de 30 tot 50 deelnemers...

Programma ETDG bekend

OXFORD 22-28 augustus 2022 Het sport- en activiteiten programma van de European Transplant and Dialysis Games (ETDG) 2022 is bekend gemaakt. Je kunt als TransFit-lid binnenkort een nieuwsbrief van de teammanager verwachten met meer...

Nieren tot spieren actie voor Triathlon

Binnenkort is Tim 10 jaar getransplanteerd! Om dat te vieren gaat hij op 4 december 10 uur fietsen voor de TransFit Triatlon. Het geld dat hiermee opgehaald wordt, wordt gebruikt om het triathlon team binnen TransFit een goede start te...

OVER DE COÖRDINATOR

Naam: Florinda Siep

“Ik ben Florinda, nier-getransplanteerd en de coördinator van het team. Lange tijd zocht ik naar een snelle en uitdagende sport, waarin ik mijzelf helemaal kon geven. Dit heb ik gevonden in het badminton. Sporten geeft mij energie, fit blijven is ontzettend belangrijk voor mij. Deelgenoot zijn van dit badmintonteam is bijzonder en geeft mij een blij gevoel.”

Neem contact op met Florinda over Badminton

11 + 9 =

STEUN JIJ ONZE BADMINTON ?

Kies bij project “Badminton”

Bedrag

"NOOIT GEDACHT ZOIETS NOG TE KUNNEN MEEMAKEN"

ONZE BROCHURE

 

CONTACT
Stichting Sport en Transplantatie

Contact of post sturen

KvK: 41194401
RSIN: 80207357

NOCNSF en Transfit
NOCNSF en Transfit
Geverifieerd door MonsterInsights