Over Ons

Stichting Sport en Transplantatie

Sport en Transplantatie in een stichting die sporten na een transplantatie wil bevorderen.

Voor orgaan- en stamcelgetransplanteerden 

In Nederland zijn ongeveer twintigduizend getransplanteerden voor wie sport kan helpen bij herstel na een orgaan- of (allogene) stamceltransplantatie en het bevorderen van de gezondheid van lichaam en geest in het nieuwe leven.

Doel van de Stichting

Door middel van sporten en het zoeken van publiciteit proberen de leden van Sport en Transplantatie twee doelen te bereiken:

– Door te sporten proberen wij recent getransplanteerden te inspireren en aan te moedigen op de weg van herstel na een transplantatie om zo de kwaliteit van leven te bevorderen.

– Om de registratie voor orgaandonatie te bevorderen proberen wij via sporten te laten zien wat een transplantatie betekent in een leven en door een gezonde levensstijl hun bijzondere geschenk van een donororgaan of ontvangen stamcellen te koesteren.

Een vrijwillig bestuur met een visie

Vitaal na Transplantatie

Transplantatie is het begin van een nieuw leven, maar het is ook het begin van een weg om weer vitaal in het leven te kunnen staan. Die weg is vaak lang en kost tijd. Sporten helpt om die weg te voltooien en te versnellen.

Inclusief sporten en bewegen 

Meedoen aan sport of bewegen is niet voor iedere orgaan getransplanteerde vanzelfsprekend, waardoor een deel van de getransplanteerde weinig of niet sport. Inclusie draagt bij aan het meedoen aan en het genieten van sport en bewegen. 

Het gaat er bij TransFit om dat iedereen:

– Met plezier mee kan doen;

– Zich welkom voelt;

– Eigen sportkeuzes kan maken;

– Door op zijn eigen niveau te sporten vitaler wordt;

Onze passie

Onze passie is om meer orgaan getransplanteerde mensen  sport- en beweegplezier te laten ervaren in een inclusieve omgeving. Dat is wat de naam TransFit moet gaan betekenen en daarvoor zijn we bezig met het TransFit programma.

Samen met anderen

Sport en Transplantatie probeert samen te werken met Transplantatiecentra en ander organisaties om sport toegnkelijker te maken na een transplantatie.

Daarvoor werken we samen met andere organisatie of zijn lid van koepelorganisaties die ons kunnen helpen.

  Gesteund door velen

  TransFit is een ambiteus programma en daar zijn mensen, tijd en geld voor nodig om de plannen te realiseren.

  Onze sportende ‘leden’ zijn onze eerste donateurs, maar ook worden zij gestuend door familie en naasten. En natuurlijk kunnen bedrijven ons als ANBI stichting ook steunen

    

   Dit is onze Hoofdsponsor:

   en onze mede-sponsoren

    

   "IK KAN EN WIL WEER PRESTEREN"

   Gegevens
   Stichting Sport en Transplantatie
   Adres: Neem contact op
   KvK: 41194401
   RSIN: 80207357

   FOLDER 2022

   Deze website is mede mogelijk gemaakt door:

   en

   Geverifieerd door MonsterInsights