WEER FIT WORDEN

VOOR DE TRANSPLANTATIE

Voor je transplantatie was fit blijven een grote uitdaging en soms ingewikkeld. Je wachtte op een orgaan- of stamceldonatie, wachtte op de “Gift of Life”. 

Voldoende bewegen voor je transplantatie kan zeker helpen met het volhouden, het vergroot zelfs de kansen op herstel. Maar de mogelijkheden zijn erg afhankelijk van jouw medische situatie. Je lichaam kan vaak niet meer wat jij graag wil.

In deze periode zal vooral de arts moeten bepalen wat verstandig en nog mogelijk is. Hoe graag wij je ook zouden willen helpen, advies in deze periode kan alleen van jouw arts komen. 

NA DE TRANSPLANTATIE

Een transplantatie betekent een nieuwe kans, een nieuw leven. Maar het betekent ook dat je aan het werk moet om te herstellen.

Na je transplantatie is je lichaam vaak verzwakt maar heeft weer mogelijkheden om te herstellen, om fit te worden. Dat gaat (meestal) niet van de een op de andere dag. 

Iedere getransplanteerde vindt daarin zijn eigen weg, maar de volgende vijf (of vier) stappen doorloopt bijna iedereen.

WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK

Hoe weet je dat sporten gezond is na een transplantatie.
Naar het antwoord op die vraag wordt steeds meer onderzoek gedaan. Dat onderzoek wordt door TransFit aangemoedigd op nationaal en internationaal niveau. Op  nationaal niveau zoeken wij actief contact met de acht Transplantatiecentra om informatie te verkrijgen en onderzoek naar bewegen en sporten door getransplanteerden te bevorderen.

Internationaal onderzoek moedigen we aan via de World Transplant Games Federation waar wij als stichting lid van zijn. Op de website van de WTGF komen daar steeds meer artikelen over. De eerste staan online en kun je hier vinden. Wij helpen daar aan mee als onderdeel van de wetnschapscommissie van de WTGF. Ook daar zullen wij de TransFit wetenschapsagenda onder de aandacht houden.

"IK KAN EN WIL WEER PRESTEREN"

Gegevens
Stichting Sport en Transplantatie
Adres: Neem contact op
KvK: 41194401
RSIN: 80207357

FOLDER 2022

Deze website is mede mogelijk gemaakt door:

en

Geverifieerd door MonsterInsights