ZWEMMEN

OVER ZWEMMEN

Vrijwel iedereen in Nederland kan zwemmen. Een fantastische manier om gezond en fit te worden en te blijven! Bij TransFit zwemmen leden van begin 20 jaar tot halverwege 70 jaar en van alle niveau’s; van beginnend tot aan triatleten en wedstrijdzwemmers. We trainen de slagen: borstcrawl, schoolslag, rugcrawl, vlinderslag.

Voor beginners: Je kunt de zwemslagen ook bij ons leren, dat is als je een minder ervaren zwemmer bent de moeite waard. Met een beetje techniek kun je gemakkelijker baantjes trekken en wordt het zwemwater een vriend in plaats van een worsteling.

Wedstrijden zwemmen? Onze zwemmers van TransFit hebben de afgelopen jaren vele medailles binnengehaald op de World Transplant Games. Wij hebben een aantal meervoudige wereldkampioenen onder ons maar ook mensen die het fijn vinden om gewoon baantjes te zwemmen en ervaringen te delen.

WAAR EN WANNEER ?

We zwemmen meestal in het Zwembad Waalslag in Tiel. Dit is een 25 meter-bad. Maar we proberen ook elders in het land langs te komen.

We zwemmen circa 6 – 8 keer per jaar op zaterdagen, meestal van 13.00 uur tot 14.30 uur. We drinken vanaf ongeveer 12 uur gezamenlijk koffie en thee in de kantine van het zwembad

VOOR WIE?

Je kunt met ons meezwemmen als je een orgaan- of stamceltransplantatie gehad hebt. We verwachten dat je ook in je eigen omgeving actief met zwemmen bezig bent.

We geven geen zwemles, wel leren we de zwemslagen (beter) aan. Er is ruimte voor alle niveaus.

ONS ADVIES :

Kom een keer meezwemmen!

Zwemmen is een sport die veel mensen kunnen beoefenen, het geeft zelden blessures en het is erg gezond voor je hele lichaam.

Goede hygiëne is belangrijk voor getransplanteerden. Het water in het zwembad voldoet aan de hygiënische voorschriften.

Om jezelf te beschermen draag je slippers en douche je voor en na het zwemmen.

Heb je open wondjes of heb je koorts, dan is het advies om niet te komen zwemmen.

WAT DOEN WE?

Zwemmen kun je op veel niveaus doen, waarbij je veel verschillende spieren traint. Het is een hoog intensieve sport als je wedstrijden gaat zwemmen.

We trainen onder begeleiding van een trainer. Zij maakt schema’s voor jouw training op maat. Een standaard training bestaat uit:

  • inzwemmen
  • aantal kerntrainingsonderdelen (techniek, uithoudings vermogen en nog meer)
  • uitzwemmen

Natuurlijk geven we elkaar ook advies en kun je leren van de ervaren zwemmers.

HET LAATSTE NIEUWS VAN ZWEMMEN

Een brief schrijven na Transplantatie

Een brief schrijven aan de nabestaanden van jouw donor. Wanneer en en hoe doe je dat? Het is een vraag die een van onze leden, Aris Jan van Ek, al jaren bezig hield. Hij deed er samen met nabestaande Evera Voskuil onderzoek naar onder...

WTG nieuws

WTG 2023 Perth (AUS) (april) De Early Bird voorinschrijving (iets goedkoper) begint op al op 15 april tot 15 oktober 2022. Je rijgt in de derde week van april een infobulletin over de WTG 2023. Als je vragen heb over kosten, deelname of...

ETDSC nieuws

ETDSC 2022 Oxford (UK) (augustus) De Europese Spelen van 21 tot 27 augustus in Oxford gaan door, met een voorbehoud m.b.t. COVID ontwikkelingen. Uit een deelname enquête blijkt dat we met een grote ploeg van tussen de 30 tot 50 deelnemers...

Programma ETDG bekend

OXFORD 22-28 augustus 2022 Het sport- en activiteiten programma van de European Transplant and Dialysis Games (ETDG) 2022 is bekend gemaakt. Je kunt als TransFit-lid binnenkort een nieuwsbrief van de teammanager verwachten met meer...

Nieren tot spieren actie voor Triathlon

Binnenkort is Tim 10 jaar getransplanteerd! Om dat te vieren gaat hij op 4 december 10 uur fietsen voor de TransFit Triatlon. Het geld dat hiermee opgehaald wordt, wordt gebruikt om het triathlon team binnen TransFit een goede start te...

OVER DE COÖRDINATOR

Naam: Peter van Maurik

“Ik ben in 2015 getransplanteerd met een donorhart. Ik zwom voor het eerst mee tijdens de World Transplant Games in Spanje in 2017. In mijn dagelijks leven werk ik als zelfstandige na ruim 35 jaar als Marineofficier te hebben gediend. Ik ben jeugdzwemtrainer bij MSV Zeemacht in Den Helder.”

Neem contact op met Peter over Zwemmen

1 + 10 =

"NOOIT GEDACHT ZOIETS TE KUNNEN MEEMAKEN"

ONZE BROCHURE

 

CONTACT
Stichting Sport en Transplantatie

Contact of post sturen

KvK: 41194401
RSIN: 80207357

NOCNSF en Transfit
NOCNSF en Transfit
Geverifieerd door MonsterInsights