VERHALEN VAN ONZE SPORTERS

PERSOONLIJKE VERHALEN

TransFit gaat over wat sport betekent na een orgaan- of stamceltransplantatie. Er is geen betere manier om dat te begrijpen dan de verhalen van sportende getransplanteerden, of getransplanteerde sporters te lezen. Elk verhaal vertelt de weg, de inzet en de voldoening die bij sport hoort.

Wij proberen elke maand een nieuw verhaal te publiceren. Je kunt ze ook op de sociale media vinden en soms zelfs in de publieke media. Wij hopen dat ze je kunnen inspireren. Het is zo enorm de moeite waard.

Je kunt ons helpen meer mooie verhalen te maken.

Steun ons via de Vriendenloterij.

Sport is mijn lust en mijn leven

"DE JONGSTE SPORTER 10 JAAR LATER"

Onze jongste sporter Sieb Stiemer heeft zijn verhaal op papier gezet. Het speciale aan dit verhaal is dat Sieb vandaag exact 10 jaar geleden “the gift of life” heeft mogen ontvangen.

Wederom een topper en zijn verhaal hoe hij gewoon weer kon gaan sporten.

"SPORT IS MIJN LUST EN MIJN LEVEN"

Ik ben Erik Paalvast, 56 jaar, 29 jaar getrouwd met Terry, drie prachtige zonen, een lieve schoondochter en twee kleinkinderen, mijn oogappeltjes.
Toen ik ruim 30 jaar geleden bij de huisarts langs moest, eerst met (wat leek) pijn in de maag, een week later omdat ik geel zag, was de eerste diagnose geelzucht. Met een tijdje rust zou ik er wel weer bovenop zijn.
Sport is mijn lust en mijn leven

"NOG GEEN TRAINING OVERGESLAGEN"

Ik ben Jimmy Vorstenbosch, 20 jaar oud en drie keer nier getransplanteerd. De reden dat ik nierpatiënt ben is omdat ik urethra kleppen had waardoor ik in de buik van mijn moeder het vocht niet kon afdrijven en zo mijn nieren zijn “verdronken”.
Ik ben een fanatiek voetballer met erg veel ervaring op het veld. In december 2018 kreeg ik te horen van mijn dokter over TransFit en sporten na een transplantatie.

"SPORT IS MIJN UITLAATKLEP"

Ik ben Mario Lefevere 59 jaar en nierpatiënt sinds 2000 en ontving in 2003 een postmortale nier. De oorzaak van mijn nierfalen is nooit bekend geworden. Samen met mijn vriendin, mijn steun en toeverlaat, zijn we na de transplantatie weer gaan opbouwen. Na jaren van bijna niets kunnen doen, gaan we er samen weer op uit.
Sport is mijn uitlaatklep
We leven gezond

"WE LEVEN GEZOND"

Ik ben Nico Zonneveld en ben nu 74 jaar. Ik was doodziek toen ik 23 jaar geleden van mijn vrouw een nier kreeg. Daardoor kan ik nu mijn kleinkinderen zien opgroeien.
Ik sport veel, golf is een grote hobby van mij. Daarnaast fietsen we ook veel. Ik wil laten zien dat een getransplanteerde een normaal leven kan leiden.

"ER IS WEER ZOVEEL MOGELIJK"

Ik ben Roald Anderson en kreeg een transplantatie toen ik 7 jaar oud was. Mijn lever was ziek door een onbekend virus. Ik had nog maar een paar dagen te leven, maar gelukkig kwam er een lever uit Praag om mijn leven te redden.
Ik voetbal om te laten zien dat je na een transplantatie nog zeker kan sporten.
Er is weer zoveel mogelijk

Denk je nu: hier wil ik bijhoren ?

Of denk je: Dit wil ik ondersteunen ?

Of wil je misschien meer informatie ?

"NOOIT GEDACHT ZOIETS NOG TE KUNNEN MEEMAKEN"

Gegevens
Stichting Sport en Transplantatie
Adres: Neem contact op
KvK: 41194401
RSIN: 80207357

FOLDER 2022

Deze website is mede mogelijk gemaakt door:

en

Geverifieerd door MonsterInsights