TRANSFIT VOETBAL

IS JOUW DROOM OM IN ORANJE TE SPELEN?

Dat kan via ons als lid van stichting Sport en Transplantatie.

Onze teams nemen deel aan de Transplant Football World Cup en de European World Games. Namens Nederland kun je dan deelnemen aan een team op deze evenementen.

Bij het WK is dat nog één team van 10 tot 16 sporters. Op de Europese Spelen kunnen dat ook 2 teams zijn afhankelijk van de belangstelling van andere landen.

Op het WK Transplant Voetbal 2024

De eerste volgende mogelijkheid is in 2024 bij het WK Transplant Voetbal van 8 tot 14 september  in Cervia (Italie). Je speel dan onder andere tegen teams uit Spanje, Italie, Australie, Engeland, Wales, Ierland, Noord-Ierland, Schotland en Frankrijk.

Lees hier meer over dit unieke toernooi.

IK WIL MEEDOEN AAN HET WK TRANSPLANTVOETBAL 2024

8 + 14 =

VOETBAL VOOR GETRANSPLANTEERDEN

Voetbal is in Nederland een grote sport maar vooral onder jongere leeftijden. Getransplanteerden zijn gemiddeld wat ouder, maar ook daar is belangstelling voor voetbal. Daarom hebben we in december 2018 is de voetbaltak opgericht als onderdeel van het TransFit-programma. 

Voetbal is een teamsport en is zowel fysiek als mentaal gezond. Daarnaast is het een geweldige manier zijn om nieuwe mensen te ontmoeten en sociale interactie te hebben.

Het voetbal wordt gespeeld met speciale – geen contact – Regels om de veiligheid van getransplanteerde organen te garanderen. De teams kunnen bestaan uit mannen en vrouwen tezamen (of andere genders). Je kunt deelnemen vanaf de leeftijd van 16 jaar.

In de toekomst hopen we ook een vorm van Walking Voetbal te introduceren, om de mogelijkheden voor deelname verder te vergroten.

WAAR EN WANNEER ?

We trainen maandelijks op diverse locaties in het land, waaronder Amsterdam, Soest, Bunschoten en Apeldoorn.

We trainen en spelen onze wedstrijden bij lokale amateurclubs. We trainen in het weekend. De tijdstippen variëren tussen 12.00 uur tot 15.30 uur. 

Binnen onze voetbalgroep is iedere getransplanteerde of levende donor welkom. Leeftijd, geslacht, goed of minder getalenteerd, het maakt niet uit. 

Je kunt deelnemen aan de prestatiegerichte- of aan de recreatieve groep.  Ook Walking-voetbal wordt bij ons steeds in de toekomst mogelijk. Het is daarbij altijd mogelijk om te switchen tussen de groepen.

Mocht je interesse hebben om te voetballen bij TransFit, dan adviseren we je om een keer gratis mee te komen spelen. Neem wel scheenbeschermers mee. 

SPELREGELS 

De spelregels voor voetbal voor getransplanteerden zijn over het algemeen hetzelfde als die voor regulier voetbal. Er zijn echter enkele aanpassingen die kunnen worden gemaakt om het spel veiliger te maken voor getransplanteerden.

  1. Contact beperken: contact tussen spelers zijn beperkt om letsel te voorkomen. Dit wordt bereikt door het spelen van non-contactvoetbal en door bepaalde soorten contact zoals schouderduwen of sliding tackles te verbieden.
  2. Verplichte rustpauzes: extra rustpauzes worden ingebouwd tijdens het spel om getransplanteerden de kans te geven om te rusten en te herstellen. Dit kan vooral belangrijk zijn voor spelers die onlangs een transplantatie hebben ondergaan of die andere gezondheidsproblemen hebben.
  3. Aangepaste speelveld, -tijden en aantal spelers: De lengte van de speeltijden, het speelveld of het aantal spelers kan worden aangepast om het spel minder vermoeiend te maken voor getransplanteerden.

DE COÖRDINATOR EN TRAINER

Naam: 2 april 2024 introduceren we de nieuwe Coördinator.

Naam: Op 2 april introduceren we ook de nieuwe Trainer.

"Voetbal is een geweldige manier om fysiek actief te blijven, sociale contacten op te bouwen en te genieten van het leven, zelfs na een transplantatie."