VOETBAL

 OVER VOETBAL

Voetbal is in Nederland een grote, zo niet dè grootste sport die beoefend wordt. In december 2018 is de voetbaltak opgericht als nieuwste sport van TransFit. 

In augustus van 2019 hebben we deelgenomen aan de World Transplant Games in Newcastle. Spelend tegen landen die al enkele jaren bezig waren met voetbal voor getransplanteerden, hebben we onze huid heel duur verkocht met een zilveren medaille als resultaat.

Ook met een transplantatie kan je lekker voetballen, zij het met enkele afwijkende regels waarvan geen fysiek contact de belangrijkste is.

WAAR EN WANNEER ?

We trainen maandelijks op diverse locaties in het land, waaronder bijvoorbeeld in Tilburg, Doetinchem, Amsterdam, Apeldoorn en Almere. Vaak proberen we bij een profclub te trainen.

We trainen over het algemeen op zondag. De tijdstippen variëren van 12.00 uur tot 14.30 uur. We trainen ongeveer anderhalf uur per keer

VOOR WIE?

Binnen onze voetbalgroep is iedereen die getransplanteerd is welkom. Jong of oud, vrouw of man, goed of minder getalenteerd, het maakt niet uit. Je kunt deelnemen aan de prestatiegerichte groep of aan de recreatieve groep. Beide groepen  nemen deel aan de toernooien maar de focus ligt op een ander niveau.

Beide groep willen natuurlijk zo hoog mogelijk eindigen en we proberen het niveau van de spelers en speelsters omhoog te  krijgen. Het is mogelijk om te switchen tussen de groepen.

Daarbij horen ook onze supporters die ook bij de trainingen aanwezig kunnen zijn. Aanmelden kan via de link of via een mail.

WAT DOEN WE?

Onze doelstelling is om maandelijks een training of wedstrijd te doen. Deze zijn zoveel mogelijk is ver vooruit gepland zodat je weet wanneer je kan trainen. Omdat ons team uit heel Nederland komt vragen we om elke training aanwezig te zijn, omdat we nu eenmaal niet wekelijks kunnen trainen.

In de opstartfase hebben we wedstrijden gespeeld in Nederland tegen reguliere teams met onze spelregels. 

Om het jaar is er een Wereld of Europees kampioenschap waar je aan kunt deelnemen als je lid bent van de Stichting Sport en Transplantatie.

ONS ADVIES…

Mocht je interesse hebben om te voetballen bij TransFit, dan adviseren we je om een keer gratis mee te komen spelen. 
Bij voetbal zijn scheenbeschermers verplicht. 
Dus…heb je zin, stuur dan een mail naar één van de coördinatoren!

HET LAATSTE NIEUWS VAN VOETBAL

Een brief schrijven na Transplantatie

Een brief schrijven aan de nabestaanden van jouw donor. Wanneer en en hoe doe je dat? Het is een vraag die een van onze leden, Aris Jan van Ek, al jaren bezig hield. Hij deed er samen met nabestaande Evera Voskuil onderzoek naar onder...

WTG nieuws

WTG 2023 Perth (AUS) (april) De Early Bird voorinschrijving (iets goedkoper) begint op al op 15 april tot 15 oktober 2022. Je rijgt in de derde week van april een infobulletin over de WTG 2023. Als je vragen heb over kosten, deelname of...

ETDSC nieuws

ETDSC 2022 Oxford (UK) (augustus) De Europese Spelen van 21 tot 27 augustus in Oxford gaan door, met een voorbehoud m.b.t. COVID ontwikkelingen. Uit een deelname enquête blijkt dat we met een grote ploeg van tussen de 30 tot 50 deelnemers...

Programma ETDG bekend

OXFORD 22-28 augustus 2022 Het sport- en activiteiten programma van de European Transplant and Dialysis Games (ETDG) 2022 is bekend gemaakt. Je kunt als TransFit-lid binnenkort een nieuwsbrief van de teammanager verwachten met meer...

Nieren tot spieren actie voor Triathlon

Binnenkort is Tim 10 jaar getransplanteerd! Om dat te vieren gaat hij op 4 december 10 uur fietsen voor de TransFit Triatlon. Het geld dat hiermee opgehaald wordt, wordt gebruikt om het triathlon team binnen TransFit een goede start te...

Neem contact met ons op over Voetbal

10 + 4 =

OVER DE COÖRDINATOR

Naam: <vacant>

“Wij zoeken een nieuwe sportcoordinator Voetbal”

"WEER DEEL VAN EEN TEAM KUNNEN ZIJN"

Gegevens
Stichting Sport en Transplantatie
Adres: Neem contact op
KvK: 41194401
RSIN: 80207357

FOLDER 2022

Deze website is mede mogelijk gemaakt door:

en

Geverifieerd door MonsterInsights