TransFit Sportdagen

De TransFit Sportdagen

Deze sportdagen zijn bedoeld om getransplanteerden kennis te laten maken met de verschillende sporten van stichting Sport en Transplantatie.

Ons doel is om via deze dag, als onderdeel van het TransFit programma, de drempels voor sporten en bewegen na een orgaan- of stamceltransplantatie zo laag mogelijk te maken. 

Jaarlijks orgniseren we in twee tot vier plaatsen in Nederland een introductie sportdag, vaak in de omgeving van een van de zeven Transplantatie Centra.

Ook organiseren we jaarlijks een landelijke TransFit Sportdag. In 2022 en 2023 deden we dat in samenwerking met het CIOS Rijn IJssel in Arnhem. Deze dag wordt door een groep van vierdejaars studenten van de opleiding tot sportleraar of sporttrainer georganiseerd de sportdag als onderdeel van hun examen.

Onze sportdagen vormen een onderdeel van het landelijke beleid voor Inclusieve Sport, een maatschappelijk doel waarvoor wij samenwerken met het programma van NOC*NSF.

De TransFit sportdagen

worden mogelijk

gemaakt door:

 

Sportdagen in 2023

Zo 2 april – Intro Sportdag Noord in Dalen (DR)

Za 13 mei – TransFit Landelijke Sportdag in Arnhem (GE)

Za 1 juli – Intro Sportdag Midden in Utrecht (UT)

Wo 11 oktober – Intro Sportdag West in Rotterdam (ZH)

De eerste TransFit sportdag was in 2022

De eerste sportdag was een mooi succes met bijna 100 deelnemers, veel positieve reacties en zelfs een aantal nieuwe leden. Tien sporten werden beoefend en uitgeprobeerd. De dag werd afgesloten met een prachtige voetbalwedstrijd tussen ons team en het RTL sterrenteam.

De volgende Sportdag is in Juni 2024

We gaan de sportdag jaarlijks herhalen en we gaan dat ook volgend jaar doen samen met het CIOS Rijn IJssel. Hopelijk kunnen we zo verder bouwen aan sport en bewegen na Transplantatie. Zo willen en kunnen we elk jaar een nieuw aspect gaan toevoegen.

Het programma is voor iedereen

Elk jaar vragen we de studenten een nieuw programma op te zetten en verder te bouwen op de ervaringen van het jaar ervoor.

Het programma moet aantrekkelijk zijn voor elke getransplanteerde, en heeft als doel de ‘eerste stappen’ te zetten op weg naar fitheid. Hoe fitter je namelijk kunt blijven hoe groter je levenskansen en je mogelijkheden te benutten van die bijzondere “Gif of Life”.

Inclusieve Sport in de praktijk

De organisatie van de TransFit sportdag is een unieke gebeurtenis. Het project is ook een praktische onderdeel van de opleiding van de sportleraren en trainers van Nederland.

De sportactiviteiten worden georganiseerd door studenten van het CIOS Rijn IJssel in Arnhem als onderdeel van hun opleiding tot sportleraar of sporttrainer. Zo maken zij kennis met de mogelijkheden en betekenis van “Inclusieve Sport” Zij hebben de leiding over de voorbereiding en uitvoering van deze dag. Ze behalen daarmee studiepunten en leren zo op jonge leeftijd al wat er komt kijken om bijzondere doelgroepen met sport en beweging te laten kennismaken.

NOCNSF en Transfit“Het project is een goed voorbeeld van het in de praktijk brengen van Inclusieve Sport, een speerpunt van het NOC*NSF. Lees hier meer over het doel van Inclusieve Sport.

Misschien wil je nu al lid worden ?

Kun jij sporten en bewegen een onderdeel van jouw leefstijl maken? Dat kan bij ons, je bent welkom.

De TransFit Sportmedaille

TransFit SportmedailleOm je over de drempel heen te helpen heeft TransFit een haalbare uitdaging waarmee je een (eerste) sportmedaille kunt behalen. Proberen?

Andere sporten:

Staat jouw sport er niet bij, kom dan toch langs en maak een praatje.

Er zijn meer sporten die we steunen, Op de sportdag zijn er sportende leden die je daarover willen vertellen.

Staat je sport en niet bij, dan kunnen we je misschien helpen om jouw sport ook onderdeel van het TransFit programma te maken.

ONZE BROCHURE

 

CONTACT
Stichting Sport en Transplantatie

Contact of post sturen

KvK: 41194401
RSIN: 80207357

NOCNSF en Transfit
NOCNSF en Transfit

"NOOIT GEDACHT ZOIETS NOG TE KUNNEN MEEMAKEN"

Geverifieerd door MonsterInsights