Jaarlijkse TransFit Sportdagen

Nationale TransFit Sportdagen

Deze sportdagen zijn bedoeld om getransplanteerden kennis te laten maken met de verschillende sporten van stichting Sport en Transplantatie.

Ons doel is om via deze dag, als onderdeel van het TransFit programma, de drempels voor sporten en bewegen na een orgaan- of stamceltransplantatie zo laag mogelijk te maken. 

De dag wordt vanaf 2022 elk jaar georganiseerd in samenwerking met het CIOS Rijn IJssel in Arnhem  Een groep van vierdejaars studenten van de opleiding tot sportleraar of sporttrainer organiseert de sportdag als onderdeel van hun examen.

Door deze samenwerking komen ze al gedurende hun opleiding in aanraking met de mogelijkheden en uitdagingen van Inclusieve Sport, een maatschappelijk doel waarvoor wij samenwerken met het programma van NOC*NSF.

De sportdagen worden de komende jaren gesteund door de Dirk Kuyt Foundation, Deze Foundation wil sporten voor alle mensen met een willekeurige beperking mogelijk maken.

De eerste sportdag voor getransplanteerden

Op zaterdag 21 mei 2022 organiseert Stichting Sport en Transplantatie, samen met studenten van de CIOS Rijn IJssel, de eerste TransFit sportdag op de terreinen van het CIOS in  Arnhem.

Deze sportdag is voor elke getransplanteerde en elke partner of  betrokkene bij een orgaan- of stamceltransplantatie.

Op deze dag zie en ervaar je hoe je sport en beweging kunt inzetten na een transplantatie. Je krijgt aanwijzingen van toekomstige sportleraren en trainers die zich hebben verdiept in sporten en bewegen na transplantatie.

Je kunt praten met lotgenoten die de voordelen, mogelijkheden en het plezier van sporten al ervaren. Hoor hoe zij de weg naar sport hebben afgelegd en de drempels hebben overwonnen

Je hoort over het TransFit programma dat sport en beweging voor alle getransplanteerden in Nederland mogelijk wil maken.

ALLES WAT JE DOET BEGINT MET DE EERSTE STAP

De TransFit sportdagen

worden jaarlijks

mogelijk gemaakt door:

 

 

 

Waar is het CIOS Rijn IJssel?

Het adres is Beukenlaan 3, 6823 MA Arnhem (zie map).

Je bereikt het met de auto via de A1 en de A50, de afslag Burgers Zoo.

Via het openbaar vervoer neem je de trein naar Arnhem Centraal en vervolgens bus 7 richting Geitenkamp (op spoor Q). Stap uit op de Roerdomplaan. Vanaf daar is het 350 meter lopen naar het CIOS

Nationale TransFit sportdag

De eerste TransFit sportdag was in 2022

De eerste sportdag was een mooi succes met bijna 100 deelnemers, veel positieve reacties en zelfs een aantal nieuwe leden. Tien sporten werden beoefend en uitgeprobeerd. De dag werd afgesloten met een prachtige voetbalwedstrijd tussen ons team en het RTL sterrenteam.

De volgende Sportdag is in Juni 2023

We gaan de sportdag jaarlijks herhalen en we gaan dat ook volgend jaar doen samen met het CIOS Rijn IJssel. Hopelijk kunnen we zo verder bouwen aan sport en bewegen na Transplantatie. En kunnen we elk jaar een nieuw aspect gaan toevoegen.

Het programma is voor iedereen

Elk jaar vragen we de studenten een nieuw programma op te zetten en verder te bouwen op de ervaringen van het jaar ervoor.

Het programma moet aantrekkelijk zijn voor elke getransplanteerde, en heeft als doel de ‘eerste stappen’ te zetten op weg naar fitheid. Hoe fitter je namelijk kunt blijven hoe groter je levenskansen en je mogelijkheden te benutten van die bijzondere “Gif of Life”.

Inclusieve Sport in de praktijk

De organisatie van de TransFit sportdag is een unieke gebeurtenis. Het project is ook een praktische onderdeel van de opleiding van de sportleraren en trainers van Nederland.

De sportactiviteiten worden georganiseerd door studenten van het CIOS Rijn IJssel in Arnhem als onderdeel van hun opleiding tot sportleraar of sporttrainer. Zo maken zij kennis met de mogelijkheden en betekenis van “Inclusieve Sport” Zij hebben de leiding over de voorbereiding en uitvoering van deze dag. Ze behalen daarmee studiepunten en leren zo op jonge leeftijd al wat er komt kijken om bijzondere doelgroepen met sport en beweging te laten kennismaken.

NOCNSF en Transfit“Het project is een goed voorbeeld van het in de praktijk brengen van Inclusieve Sport, een speerpunt van het NOC*NSF. Lees hier meer over het doel van Inclusieve Sport.

Ons Team CIOS 2022

Team CIOS 2022

Het geslaagde team CIOS 2022:
Thijmen, Luca, Danny, Sophie, Romee, Eefke en Tim

Zij waren de eerste groep van vierdejaars studenten van de CIOS opleiding van het ROC Rijn-IJssel. Zij worden de sportleraren en trainers van de toekomst.

WIJ ZIJN TROTS OP HEN
ZIJ MAAKTEN EEN VERSCHIL

Misschien wil je nu al lid worden ?

Kun jij sporten en bewegen een onderdeel van jouw leefstijl maken? Dat kan bij ons, je bent welkom.

De TransFit Sportmedaille

TransFit SportmedailleOm je over de drempel heen te helpen heeft TransFit een haalbare uitdaging waarmee je een (eerste) sportmedaille kunt behalen. Proberen?

Andere sporten:

Staat jouw sport er niet bij, kom dan toch langs en maak een praatje.

Er zijn meer sporten die we steunen, Op de sportdag zijn er sportende leden die je daarover willen vertellen.

Staat je sport en niet bij, dan kunnen we je misschien helpen om jouw sport ook onderdeel van het TransFit programma te maken.

Gegevens
Stichting Sport en Transplantatie
Adres: Neem contact op
KvK: 41194401
RSIN: 80207357

FOLDER 2022

Deze website is mede mogelijk gemaakt door:

en

"NOOIT GEDACHT ZOIETS NOG TE KUNNEN MEEMAKEN"

Geverifieerd door MonsterInsights