1ST TRANSPLANT FOOTBALL WORLD CUP 2024

1ST TRANSPLANT FOOTBALL WORLD CUP 2024

De World Transplant Games Federation (WTGF) heeft aangekondigd dat de eerste Transplant Football World Cup in 2024 zal worden gehouden in Italië. De stichting Sport en Transplantatie kan als lid van de WTGF één Nederlands voetbalteam afvaardigen.

Het toernooi bestaat uit een voorronde in een poulefase, gevolgd door Knock-out wedstrijden op weg naar de grote finale. De wedstijden worden gespeeld op een 50 x 35 meter veld, met een 6 x 2 Goal. De teams bestaan uit 7 spelers, waarvan er een de keeper kan zijn. Teams zijn gemengd mannen en vrouwen met een minimale leeftijd van 16 jaar bij aanvang van het toernooi. De wedstrijden duren 2 x 20 muniten waarbij er onbeperkt gewisseld mag worden. De regels zijn conform die van de FIFA met als aanvullin dat fysiek contact (en b.v. slidings) niet toegestaan is.

Op het toernooi doen landen uit de hele wereld met een team mee. De organisatie verwacht ongeveer 12 landen, waaronder in ieder geval teams uit Spanje, Frankrijk, Italië, Australië, de VS, Engeland, Wales, Schotland, Noord-Ierland, Ierland en mogelijk Portugal of Brazilië. Een mooie line-up vinden wij.

Nederland kan daar ook bij horen, en daar kijken deze landen ook naar uit. Is dit jouw droom, doe mee!

IK WIL MEEDOEN AAN HET WK TRANSPLANTVOETBAL 2024

14 + 15 =

Visie WTGF

WTGF-voorzitter Chris Thomas zei dat de WTGF heeft geluisterd naar de wereldwijde transplantatie-gemeenschap om getransplanteerden die van voetbal houden de kans te bieden hun vaardigheden op het veld te tonen.

“Voetbal, als teamsport, verschilt van veel van de gebruikelijke sporten onder de WTGF-vlag. Voetbal biedt een grotere kans op sociale integratie, het leert teamwerk en hoe je als team kunt winnen (en soms verliezen). Het helpt iemands eigenwaarde en veerkracht te ontwikkelen”, zei Thomas.

TFWC-logo

"Voetbal biedt een grotere kans op sociale integratie, het leert teamwerk en hoe je als team kunt winnen"

ONZE BROCHURE

CONTACT
Stichting Sport en Transplantatie

Contact of post sturen

KvK: 41194401
RSIN: 80207357

NOCNSF en Transfit
NOCNSF en Transfit
Geverifieerd door MonsterInsights