Nationale TransFit Sportdag 2023

Nationale TransFit Sportdag

Je krijgt de kans om bij verschillende clinics te ervaren wat sport kan betekenen. Er zijn clinics voor verschillende niveaus van sportervaring. Ook zijn er demonstraties van andere sporten en kun je verhalen en ervaringen uitwisselen met lotgenoten.

Op deze dag zullen we ook voor het eerst een Jeugdprogramma aanbieden voor jong getransplanteerden (van 4 tot 18 jaar). We doen dat samen met de New Wings Foundation

Deze bijzondere dag sluiten we af met een sportieve uitdaging voor getransplanteerden. een kleine overwinning op jezelf.

Een sportdag voor getransplanteerden

Op 13 mei 2023 organiseert Stichting Sport en Transplantatie, samen met studenten van de CIOS Rijn IJssel, weer de Nationale TransFit sportdag op de terreinen van het CIOS in Arnhem.

Deze sportdag is voor elke getransplanteerde en elke partner of  betrokkene bij een orgaan- of stamceltransplantatie.

Op deze dag zie en ervaar je hoe je sport en beweging kunt inzetten na een transplantatie. Je krijgt aanwijzingen van toekomstige sportleraren en trainers die zich hebben verdiept in sporten en bewegen na transplantatie.

Je kunt praten met lotgenoten die de voordelen, mogelijkheden en het plezier van sporten al ervaren. Hoor hoe zij de weg naar sport hebben afgelegd en de drempels hebben overwonnen

Je hoort over het TransFit programma dat sport en beweging voor alle getransplanteerden in Nederland mogelijk wil maken.

ALLES WAT JE DOET BEGINT MET DE EERSTE STAP

TWEEDE TRANSFIT SPORTDAG

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Mogelijk gemaakt door:

 

Waar is het CIOS Rijn IJssel?

Het adres van het CIOS is Beukenlaan 3, 6823 MA Arnhem (zie map).

Je bereikt dat met de auto via de A1 en de A50, de afslag Burgers Zoo.

Via het openbaar vervoer neem je de trein naar Arnhem Centraal en vervolgens bus 7 richting Geitenkamp (op spoor Q). Stap uit op de Roerdomplaan. Vanaf daar is het 350 meter lopen naar het CIOS

Nationale TransFit sportdag

Je kunt je nu al inschrijven voor de sportdag

Aanmelding TransFit Sportdag 13 mei 2023

Je bent ...

Je komt ...

1 + 6 =

Welke Sporten zijn er:

Alle sporten worden “non-contact” uitgevoerd. We zorgen zo dat er geen risico is voor getransplanteerden. Welke sporten er precies zijn weten we nu nog niet precies, maar dit zijn de mogelijke sporten:

– Atletiek

– Basketbal

– Badminton

– Boogschieten

– Fietsen

– Golf

– Pentanque

– Tafeltennis

– Tennis

– Volleybal

– Walking voetbal

– Zwemmen

 

Het programma 13 Mei 2023

De dag bestaat uit een aantal verschillende onderdelen. Dat wordt onder andere ingevuld door de studenten van het CIOS. We weten ongeveer vier maanden voor de sportdag wat het programma gaat worden.

IN DE OCHTEND

N.t.b.

IN DE MIDDAG

N.t.b.

 

DE CHALLENGE

N.t.b.

Alle kleine beetjes helpen:

Wil je ons steunen? Dat kan! Elke kleine gift geeft ons een duwtje in de rug.

[paytium name="Mijn crowdfunding project"] [paytium_progress label="Ik steun de TransFit Sportdag" goal_amount="500" crowdfunding_id="Sportdag_Twee_doel" /] [paytium_field type="dropdown" label="Kies een optie:" options="3,00/6,00/9,00/12,00/24,00" options_are_amounts="true" /] [paytium_field type="email" label="Email" required="true" /] [paytium_total label="Totaal bedrag" /] [paytium_button label="Steun dit doel" /] [/paytium]

Inclusieve Sport in de praktijk

De organisatie van de TransFit sportdag is een unieke gebeurtenis. De sportactiviteiten worden georganiseerd door studenten van het CIOS Rijn IJssel in Arnhem als onderdeel van hun opleiding tot sportleraar of sporttrainer. Zo maken zij kennis met de mogelijkheden en betekenis van “Inclusieve Sport”. 

NOCNSF en Transfit“Het project is een goed voorbeeld van het in de praktijk brengen van Inclusieve Sport, een speerpunt van het NOC*NSF. Lees hier meer over het doel van Inclusieve Sport.

Ons Team CIOS 2023

Het CIOS Team 2023 is bekend. Sam, Imke, Milo, Stein en Daan gaan het voor ons organiseren. (De foto volgt, deze foto is nog van team 2022)

Team CIOS 2022

Deze jonge mensen zijn vierdejaars studenten van de CIOS opleiding van het ROC Rijn-IJssel. Zij worden de sportleraren en trainers van de toekomst.

Als deel van hun opleiding organiseren zij zelfstandig deze eerste Sportdag voor getransplanteerden en ontdekken op deze manier al in hun opleiding hoe je bij sporters naar mogelijkheden kunt leren kijken.

Met deze samenwerking met het CIOS hebben we een unieke combinatie gevonden tussen een speciale doelgroep in de sport en talentontwikkeling.

WIJ ZIJN TROTS OP HEN

ZIJ MAKEN EEN VERSCHIL

Misschien wil je nu al lid worden ?

Wordt en blijf jij graag fit na een transplantatie? 

Kun jij sporten en bewegen een onderdeel van jouw leefstijl maken? Dat kan bij ons, je bent welkom.

De TransFit Sportmedaille

TransFit SportmedailleOm je over de drempel heen te helpen heeft TransFit een haalbare uitdaging waarmee je een (eerste) sportmedaille kunt behalen. Proberen?

Nog meer sporten:

Staat jouw sport er niet bij, kom dan toch langs en maak een praatje.

Er zijn meer sporten die we steunen, er zijn op de sportdag sportende leden die je daar over kunnen vertellen 

En anders kunnen we jou misschien  helpen om jouw sport ook onderdeel van het TransFit programma te maken.

Gegevens
Stichting Sport en Transplantatie
Adres: Neem contact op
KvK: 41194401
RSIN: 80207357

FOLDER 2022

Deze website is mede mogelijk gemaakt door:

en

"NOOIT GEDACHT ZOIETS NOG TE KUNNEN MEEMAKEN"

Geverifieerd door MonsterInsights