Kies Jouw Sport

Welke Sport past bij jou?

In het TransFit programma kun je verschillende sporten beoefenen. We organiseren nu activiteiten voor elf verschillende sporten. We werken nu naar ongeveer 15 verschillende sporten toe. Daarom proberen we er elk jaar een sport bij te krijgen.

Staat jouw sport er nog niet bij en wil je dat wel, neem dan contact met ons op. Wie weet is jouw sport er ook eentje. In de lijst hieronder zie de sporten staan. Een Blauw vlak betekent dat we de sport al aanbieden. Een Groen vlak dat we deze sport nu aan het organiseren zijn en deze op de nominatie staat op binnen een jaar opgenomen te worden.

De Grijze vlakken zijn sporten waarvan wij weten dat er interesse is maar nog geen initiatief is genomen om dat op de zetten.

Welke Niveau pas bij jou?

In het TransFit programma proberen we sport op elk niveau te ondersteunen. Al onze huidige leden hebben de weg naar hun sport stapsgewijs gevonden. Elk van ons sport op het niveau dat wij zelf zoeken en ons lichaam toestaat. Wij sporten daarom op drie verschillende niveaus.

Beginnende sporters zijn bezig om hun conditie en vaardigheid nog op peil te brengen. Deze groep is vaak net getransplanteerd of is opnieuw aan het opbouwen na een blessure of andere medische tegenslag. Dat kost tijd en vraagt zowel geduld als inzet. Maar we hebben de weg allemaal afgelegd, soms zelf meer dan eens.

Recreatieve Sporters zijn diegene die vooral de sport beoefenen voor de positieve effecten op hun lichaam en geest. Zij kiezen hun eigen doelen en trainingsvormen. Vaak is het onderlinge contact een belangrijke reden, het liefst in de eigen regio. Voor deze groep zijn we de mogelijkheden aan het ontwikkelen.

Wedstrijdsporters hebben dezelfde doelen als recreatieve sporters maar koppelen daar ook nog een ambitie aan vast. Zij proberen deel te nemen aan competitieve evenementen zoals de World Transplant Games of de Europese Spelen (ETDSC). Sommigen van ons sporten zelfs mee in de reguliere sportcompetities van de grote sportbonden.

Wanneer begin je?

Je begint wanneer jij er mee wil beginnen. Wij raden je echter twee dingen aan:

– Overleg met je arts wanneer je begint, vraag om zijn advies.

– Zorg dat je stabiel op medicatie bent.

– Zorg dat je in ieder geval een stuk van 3 km kunt wandelen.

Het laatste nieuws vanuit onze sporten

Verslag TransFit Golfbijeenkomst, Amsterdamse Golf Club, 10 september 2022.

10 september was het weer tijd voor de volgende ronde met de TransFit groep. Om 10:30 werd er verzameld op het terras van de Amsterdamse Golf Club met koffie en appeltaart. Vervolgens werd er rond 11:30 afgeslagen door de eerste flight....

TransFit Golfdag op 22 juli op GC de Edese.

Wij werden ontvangen met een lekker kopje koffie en een stuk taart, aangeboden door Pieter. Om 12:00 uur was het moment aangebroken dat de eerste flight mocht afslaan. Helaas voelde Pieter zich niet goed genoeg om mee te spelen, maar hij...

TransFit Golfbijeenkomst op zaterdag 25 juni 2022

GC Hoenshuis was de baan waar wij te gast waren. Dit is de baan van Steve Donald, gelegen in het zuiden van het mooie Limburg. Rond 10:30 kwam langzaam iedereen binnen druppelen en konden wij op het terras genieten van koffie en heerlijke...

Kan jouw Sport ook?

Wij willen stap voor stap meer sporten toevoegen. Om te beginnen zijn, behalve enthousiasme en wat geduld, drie dingen nodig:

1. een startgroep van 2 tot 5 sporters om te beginnen.

2. Een plan om de sport te ontwikkelen in verschillende niveaus en regios.

3. Een sportcoordinator.

Als je deze drie dingen beschikbaar heb zorgen wij voor een startbudget en je krijgt van ons daarvoor een paar jaar de tijd.

Elke sport kan, mits deze het geen verhoogd risico’s voor getransplanteerden oplevert, zoals veel fysiek contact en extreme inspanningen.

DIT ZIJN DE SPORTEN DIE WE NU KENNEN (OF GAAN ONTWIKKELEN)

"GEWOON WEER OP JOUW NIVEAU KUNNEN SPORTEN"

Gegevens
Stichting Sport en Transplantatie
Adres: Neem contact op
KvK: 41194401
RSIN: 80207357

FOLDER 2022

Deze website is mede mogelijk gemaakt door:

en

Geverifieerd door MonsterInsights