Zaterdag 29 januari zijn we eindelijk weer eens met de club bij elkaar geweest. Ook leden van Give & Live waren aanwezig. Jakob had een soort sportdag georganiseerd bij het politie opleiding en trainingscentrum (POTC) in Zuidlaren. We moesten ons om 9:30 uur verzamelen in de kantine van de POTC voor een lekker bakkie koffie of thee. Er waren een aantal deelnemers bij die een aantal uren hebben moeten rijden om aanwezig te zijn.
Helaas kregen we van Jakob bericht dat hij niet aanwezig kon zijn i.v.m. zijn ziekte.

Jakob had een sportdocent van de politie gevraagd om ons “af te beulen”. Vanaf 10 uur zijn we 2 uur bezig geweest in de sportzaal. Eerst een parcours met allerlei oefeningen die we in groepjes van 2 hebben afgewerkt. Toen kon je al vernemen dat er spieren waren die je lang niet had gebruikt. Daarna heeft Jurgen, docent politie, een parcours opgebouwd dat alle politiemensen elk jaar afwerken ter controle van hun uithoudingsvermogen. Het zag er allemaal eenvoudig uit en menigeen dacht waarschijnlijk “dat doe ik wel even”. Dat viel behoorlijk tegen.

 

Om 12 uur hadden we pauze. Daarna hebben we ons klaargemaakt voor de ATB tocht door de omgeving. De mensen die geen ATB hadden konden er één lenen van de politie.
Er werd gefietst in 2 groepen, een beginnersgroep en een groep met meer ervaren ATBers.

 

Jakob had 2 mensen van zijn wielerclub gevraagd om ons te begeleiden door de prachtige omgeving van Zuidlaren.

 

 

Twee leden hebben zelf op de racefiets een rondje gefietst door de omgeving waarbij ze veel last hadden van de stevige wind.


Tegen 15 uur was iedereen weer terug, moe en voldaan.
Vanaf hier wil ik Jakob, de politie en de vrijwilligers van de fietsclub hartelijk bedanken voor hun bijdrage.

Geverifieerd door MonsterInsights