Carolien in haar element

Het interview met de getransplanteerde voetballer Arjan Pothuizen leverde veel reacties op. Een bijzondere reactie kwam van Carolien Krouwel die wekelijks in beeld is als presentator van SRC TV Magazine van Culemborg TV. De meeste kijkers zien een stralende Carolien maar weten niet dat ook zij een heftige transplantatie achtergrond heeft.

Culemborg – Carolien is 13 jaar als een hartruis wordt ontdekt. Ze mag niet meer sporten maar wordt nog wel laborante wat uiteindelijk te zwaar bleek. Carolien trouwde , werd zwanger en voelde zich toen een tijdje beter dan ooit. Carolien “Maar na de geboorte van mijn zoon ging ik als 33-jarige snel achteruit. Ik voelde mijn energie steeds verder afnemen en begon de moed te verliezen maar net op tijd kreeg ik in 2003 het verlossende telefoontje dat er een hart beschikbaar was. Dit grote geschenk van een onbekende veranderde mijn leven. “

Vinger aan de pols

Haar transplantatie werd letterlijk op tv gevolgd door het programma vinger aan de pols en ook de operatie was live in beeld. Carolien: ‘Het terugkijken van afscheid nemen van familie en met name mijn zoon was onwerkelijk. Mijn zoon was al een cadeautje maar nu hebben wij helemaal een speciale band. Hopelijk komt voor mijn lotgenoten op tijd een orgaan beschikbaar en kunnen zij, net als ik, weer volop genieten van het leven. Ik leef nu 48 uur in een etmaal om de achterstand in te halen. Ik ben weer gaan sporten en bij de World Transplant Games in Australië won ik zilver bij het badminton.’

Regio TV Tiel

Regio TV Tiel zag daar wel een verhaal in en van het een kwam het ander. ‘Ik werd gevraagd de productie van Tiel aan tafel te gaan doen waarbij ik de gasten uitnodigde en het voorwerk deed. Dat was een leerzame tijd maar ik wilde ook de presentatie van een programma. Bij TV Tiel was men al voorzien en toen kwam SRG op mijn pad. Men zocht een producer/presentator voor een nieuw wekelijks human interest programma met, cultuur, sport en politiek centraal wat Carolien nu met veel overtuiging doet voor Culemborg, West Betuwe en Vijfherenland. www.src.fm. SRC TV.

Lees hier verder!

Geverifieerd door MonsterInsights