HET VERHAAL VAN SIEB

DE JONGSTE VERTELT:

Onze jongste sporter Sieb Stiemer heeft zijn verhaal op papier gezet. Het speciale aan dit verhaal is dat Sieb vandaag exact 10 jaar geleden the gift of life heeft mogen ontvangen. Wederom een topper en zijn verhaal.

Hallo, ik ben Sieb Stiemer, ben 13 jaar en ik heb het mooiste cadeau gekregen dat er bestaat. Ik heb op 3-jarige leeftijd een levertransplantatie ondergaan. We zagen het niet aan komen. Een half jaar voor de operatie zijn we er achter gekomen dat het foute boel was met mij. Na vele onderzoeken is er uitgekomen dat ik gsd4 had (een stofwisselingsziekte die mijn lever aantastte en uiteindelijk werd mijn lever omgezet in een levercirrose).

Na 12 spannende uren voor mijn zus en ouders werd ik wakker op de IC in het UMCG in Groningen. Na 12 uur was de operatie gelukkig goed geslaagd. Het eerste wat ik tegen mijn ouders zei, was “ik heb honger”, en ik wilde heel graag een boterham met smeerkaas.
Ik mocht na ruim 2,5 week weer naar huis.

Herstellen

Mijn herstel ging voorspoedig. Ik was een hele drukke energieke jongen geworden. Voor de operatie was ik heel ingetogen, ik wou graag bij mama liggen. Op 4-jarige leeftijd ging ik naar school en het ging heel goed met me. Toen ik 6 jaar was en mijn zwemdiploma’s had, mocht ik mijn sport gaan kiezen. Na veel try-outs is het atletiek geworden. Dit is mijn lust en leven.

Nog steeds beoefen ik deze sport. Ik train 3 keer in de week bij AVOSS78 en 1 keer per week bij DEKEIEN. Mijn prijzenkast staat aardig vol en mijn top prestaties zijn 3 keer Brabants kampioen Meerkamp en 1 keer Nederlands kampioen Kogelstoten.

Sinds 2 jaar zit ik bij Sport en Transplantatie.
Tijdens een UMCG-sportdag ben ik samen met mijn vader in gesprek gegaan met een mede-getransplanteerde die hetzelfde had ondergaan als ik. Ik weet nog goed dat hij zei “ik zie je over een paar jaar wel bij het mooie team”.

Naar de WTG

Vorig jaar zijn we met het team van Sport en Transplantatie naar Newcastle gevaren. Wij hebben daar als gezin de meest intensieve, emotionele, zware maar zeer sportieve week ervaren. Ik heb daar 2 prachtige medailles gewonnen: brons met het verspringen en zilver met het balwerpen.

Dit alles heb ik te danken aan mijn held die mij 10 jaar geleden de Gift Of Life heeft gegeven.

Wil je meer verhalen lezen ?

En denk je nu: Dit wil ik ook ?

"NOOIT GEDACHT ZOIETS NOG TE KUNNEN MEEMAKEN"

ONZE BROCHURE

 

CONTACT
Stichting Sport en Transplantatie

Contact of post sturen

KvK: 41194401
RSIN: 80207357

NOCNSF en Transfit
NOCNSF en Transfit
Geverifieerd door MonsterInsights