HET VERHAAL VAN MARIO

“Sporten is mijn uitlaatklep”

Ik ben Mario Lefevere, 59 jaar en ben nierpatiënt sinds 2000 en ontving in 2003 een postmortale nier. De oorzaak van mijn nierfalen is nooit bekend geworden. Wat ik nog weet is dat ik vrijdag nog aan het werk was en maandag erna met spoed in het ziekenhuis ben opgenomen, met een nierfunctie van 6%.

Na drieënhalf jaar dialyseren was er een nier voor mij en een spannende tijd brak van controles Samen met mijn vriendin, mijn steun en toeverlaat, zijn we na de transplantatie weer gaan opbouwen, na jaren van bijna niets kunnen er samen weer op uit, weekendjes weg werden langere vakanties.

Sporten

Sporten is mijn uitlaatklep, jaren lang heb ik aan rotsklimmen gedaan met alleen je handen en voeten een rots beklimmen gezekerd door een touw. Na mijn transplantatie ben ik voorzichtig weer met klimmen begonnen maar wilde mijn nier niet beschadigen. Om in conditie te blijven ben ik gaan hardlopen samen met mijn beste vriend en gesteund door mijn vriendin.

Stukje bij beetje kon ik langere afstanden hardlopen en ontdekte ik in 2012 de World Transplant Games op internet. Van het een kwam het ander en heb ik inmiddels aan vier WTG’s mee gedaan.

Een geweldige sfeer om je sport te beoefenen en contact te hebben met getransplanteerden van over de hele wereld. Het is mij tot nu toe nog niet gelukt een medaille te winnen met atletiek op de 800 meter door de sterke competitie in mijn leeftijd categorie. Die geweldige sfeer is ook bij de groep atleten van de Stichting Sport en Transplantatie en TransFit in zijn algemeen.

Toekomst

Haha, ik blijf proberen een medaille te winnen en ben lid geworden van een atletiek vereniging om mijn niveau te verhogen en hoop op mijn favoriete afstand de 800 meter uiteindelijk een medaille te winnen of anders bij de eerste 5 te komen in die sterke competitie.

Samen met mijn vriendin mooie reizen te maken en te genieten van het leven. Het leven dat mij is gegeven door een onbekende donor, diegene is mijn held en ben ik eeuwig dankbaar. Hopelijk met het nieuwe donorsysteem krijgt iedereen die op de wachtlijst staat een orgaan. Het is het beste medicijn voor je aandoening.

En daarna is sport een prima vervolg.

Wil je meer verhalen lezen ?

En denk je nu: Dit wil ik ook ?

"NOOIT GEDACHT ZOIETS NOG TE KUNNEN MEEMAKEN"

ONZE BROCHURE

CONTACT
Stichting Sport en Transplantatie

Contact of post sturen

KvK: 41194401
RSIN: 80207357

NOCNSF en Transfit
NOCNSF en Transfit
Geverifieerd door MonsterInsights