HET VERHAAL VAN ROALD

“Er is weer zoveel mogelijk”

Ik ben Roald Anderson en heb een levertransplantatie ondergaan toen ik 7 jaar oud was. De reden voor mijn transplantatie, kwam door een onbekend virus. Zelf had ik nog maar een paar dagen om te leven, maar gelukkig kwam er een lever uit Praag om mijn leven te redden.

Voetbal

Voetballen heb ik na mijn transplantatie nog zeker 25 jaar gedaan op amateurniveau tot en met de senioren 4e klasse. Sinds de start van het Nederlands Transplantatie Voetbalteam ben ik er al bij. Dit doe ik onder andere om meer aandacht te krijgen voor het belang van donoren, zelf actief te blijven in het voetbal en laten zien dat je na een transplantatie nog zeker kan sporten.

Toekomst

Graag wil ik laten zien dat er na een transplantatie nog heel veel mogelijk is, maar ook een andere kant heeft. Gelukkig pakken de meeste transplantaties goed uit en geeft het zelfs een verbetering van je leven. Voor anderen geldt dit niet, mede door te weinig donoren.

Voetbal is dé nummer 1 sport in Nederland. Wij willen dan ook graag dit platform aanbieden voor mensen met een transplantatie die deze sport nog graag willen beoefenen, maar niet willen of durven om dit in een ‘reguliere competitie’ te doen. Dit kan recreatief bij ons. Daarnaast willen wij graag Wereldkampioen worden tijdens de eerste WK voor Getransplanteerde en zoeken dan ook prestatie gerichte getransplanteerde om ons team nog verder te versterken.

Welk land was de eerste winnaar van het ‘normale’ WK voetbal? Precies, Uruguay. Je weet misschien niet wie er allemaal in hebben gespeeld, maar het land zelf kan de spelers allemaal benoemen. Wie zaten er in het Nederlands elftal dat in 1988 het EK won? Je zal waarschijnlijk wel een paar namen kunnen opnoemen en anders wel de fantastische goal van Marco van Basten.

Ben jij straks de bekende persoon waarin Nederland de winnaar was van het eerste WK voor Getransplanteerde?

Wil je meer verhalen lezen ?

En denk je nu: Dit wil ik ook ?

"NOOIT GEDACHT ZOIETS NOG TE KUNNEN MEEMAKEN"

ONZE BROCHURE

CONTACT
Stichting Sport en Transplantatie

Contact of post sturen

KvK: 41194401
RSIN: 80207357

NOCNSF en Transfit
NOCNSF en Transfit
Geverifieerd door MonsterInsights